Værktøjskasse til udrulning af digital infrastruktur

Energistyrelsen har sammen med teleoperatørerne, en række kommuner og en række andre myndigheder lavet en ”værktøjskasse”, der kan benyttes af kommuner og af telebranchen. Der er også materiale henvendt til dig som borger eller virksomhed.

Kommuner, borgere og virksomheder kan spille en vigtig rolle i forhold til at styrke den lokale bredbåndsdækning.

I værktøjskassens forskellige dokumenter kan du læse om, hvad man kan gøre for at styrke den lokale dækning. For kommuner er der i første omgang primært udarbejdet materiale om etableringen af telemaster, men materiale om etableringen af bredbånd (gravning m.v.) følger, forventeligt i løbet af 2021.

Værktøjskassen kan anvendes som et opslagsværk, der indeholder information om bl.a. optimering af sagsgange, relevant lovgivning på tværs af ressortområder, og telefaglig viden fx om typer af telemaster.

Målet med guiden er at vejlede om de muligheder, man har som enten kommune eller borger/virksomhed, for at styrke den lokale mobil- og bredbåndsdækning.

Klik på den guide, der passer til dig, og læs mere om dine muligheder.

Hvis du har brug for yderligere råd og vejledning om etableringen af mobil- og bredbåndsdækning, er du velkommen til at kontakte os på tele@ens.dk.