Brug af mobilen til udlandet

Når du bruger mobilen i Danmark og ringer eller sms’er til en udenlandsk telefon, så er det dit teleselskabs sædvanlige (hjemlige) takster, der gælder. Det er de hjemlige takster, der gælder, fordi du benytter en dansk mobiloperatørs net. Du finder dem på dit teleselskabs hjemmeside.

Priser, når du ringer til udlandet

Prisen for at ringe til udlandet og prisen for at sende en sms til et udenlandsk mobilnummer varierer alt efter, hvilket mobilselskab, du har abonnement hos, og hvilket land du ringer til.

Hvis du bruger din mobil til at ringe eller sende en sms fra Danmark til et udenlandsk mobiltelefonnummer uanset om det er inden for eller uden for EU, så benytter du et dansk mobilnet og det er mobilselskabernes sædvanlige takster til udlandet, der er gældende. Ringer du til et udenlandsk mobiltelefonnummer inden for EU, er det ikke de takster, der gælder, når du bruger mobilen inden for EU.

Taksterne indenfor for EU gælder kun, når du roamer, det vil sige benytter mobilen på en udenlandsk operatørs net.

Du betaler almindelig dansk takst, hvis du ringer fra din mobil i Danmark til en dansk mobiltelefon i udlandet, du kan jo ikke vide, at mobilen befinder sig i udlandet.

 

Kontakt

Jane Patzy Ørum
AC-medarbejder (+45) 3392 7600