Afregning sol og vind

Udbetaling af pristillæg

Når du er blevet godkendt til pristillæg af Energistyrelsen, vil du modtage udbetaling af overskudsproduktionen fra Energistyrelsen.

Din strømproduktion og strømforbrug bliver gjort op hos dit lokale Netselskab.
Netselskabet indberetter information om din overskudsproduktion i et system, DataHub, hvor de løbende bliver overført til Energistyrelsens afregningssystem.

Energistyrelsen modtager data fra Netselskabet senest den 5. hverdag i måneden. Der vil den 20. i måneden (eller først kommende hverdag herefter) blive dannet et afregningsbilag ud fra den information, som Energistyrelsen har modtaget fra Netselskabet.

Den 25. i måneden (eller først kommende hverdag herefter) vil Energistyrelsen udbetale for overskudsproduktion på baggrund af den information, som er indberettet af dit lokale forsyningsselskab.

Som udgangspunkt vil udbetalingen blive overført til den Nemkonto, der er knyttet til det CPR/CVR-nummer, som er godkendt til pristillæg.

Manglende afregning af overskudsproduktion

Mangler du hele din afregning eller dele af den, kan du undersøge følgende:

  • Tjek datoerne for opgørelsen
  • Tjek udbetalingsdatoerne
  • Tjek status på vores hjemmeside om uregelmæssigheder i afregning

Er der uoverensstemmelse mellem anlæggets produktion og det antal kWh du har fået udbetalt, kan du med fordel tjekke op på, hvornår din produktion er gjort op hos din netvirksomhed. Dette kan din elleverandør være behjælpelig med. 

Vi udbetaler pengene den 25. i hver måned eller først kommende bankdag herefter. Der kan gå 1-2 bankdage før du kan se pengene på din bankkonto.

Det betyder at hvis f.eks. den 25. er en lørdag, vil udbetalingen først ske om mandagen den 27. og derfor kan det ske at du først kan se pengene den 29. i den pågældende måned.

Vær opmærksom på, at Energistyrelsen udelukkende udbetaler pristillæg for overskudsproduktion.

Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du ikke kan finde årsagen til den manglende afregning.