Om Energistyrelsen

 

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. Vi har ansvaret for en ambitiøs grøn omstilling og en sikker forsyning i verdensklasse, både nu og i fremtiden. Vi ved, at det kræver dialog, handlekraft og en effektiv implementering – også når vi bringer de danske erfaringer ud i verden for at hjælpe med en hurtig og klog omstilling globalt.

Vi har fokus på holdbare resultater og mindre CO2. Vi giver regeringen det faglige grundlag for en klar retning, og vi sikrer forbrugerne energi til rimelige priser. Det skal være nemt at handle på klimaviljen og vælge grønt. Derfor finder vi de bedste løsninger i samspil med vores omverden – med borgere, virksomheder og forbrugere, og på tværs af ministeriet.

Vi tror på holdånd og handlekraft. Også i hverdagen. Vi er med, når du får strøm i kontakten, når du åbner for vandet og tænder for varmen. Og vi hjælper dig med at spare på energien. Vi er med, når vindmøllerne producerer, og nye energiteknologier afprøves. Samfundet flytter sig hele tiden – og det gør vi også.

Vi har mere end 40 år bag os. Vi tænker langt, og vi er vilde med at forudse. Vi kan fortælle dig om Danmarks energiforbrug – hver måned, hvert år. Om effekten på klimaet, fremtidens løsninger, og hvordan vi udnytter vores ressourcer. Vi viser dig vejen til et klimaneutralt samfund, og vi holder hånd i de grønne puljer, der sætter fart på omstillingen. Vi gør os altid umage. Det er afgørende, at vi leverer en sikker drift, og at vores indsatser skaber grundlag for reel forandring.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi har en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden.

Vi er sammen om den grønne omstilling. Sikkert og effektivt.

Energistyrelsens strategi 2023 - 2025

Energistyrelsens værdier

  • Faglighed
  • Nysgerrighed
  • Holdånd
  • Fremtidsansvar
Mere om Om os