Om Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Vi tager ansvar. For holdbare resultater og mindre CO2. Vi giver regeringen det faglige grundlag for en klar retning – og så arbejder vi for at realisere den. Sammen med borgere, virksomheder og forbrugere, og på tværs af ministeriet. Vi tror på holdånd og handlekraft – også internationalt. Derfor rådgiver vi vores mange partnere, så de får en grønnere fremtid. Det betyder noget.

Ligesom hverdagen. Din og vores. Vi er med, når du får strøm i kontakten, når du åbner for vandet og tænder for varmen. Og vi hjælper dig med at spare på energien. Vi er med, når vindmøllerne producerer, og nye energiteknologier afprøves. Samfundet flytter sig hele tiden – og det gør vi også.

Vi har mere end 40 år bag os. Vi tænker langt, og vi er vilde med at forudse. Vi kan fortælle dig om Danmarks energiforbrug – hver måned, hvert år. Om effekten på klimaet, fremtidens løsninger, og hvordan vi udnytter vores ressourcer. Vi viser dig vejen til et klimaneutralt samfund, og vi holder hånd i de grønne puljer, der sætter fart på omstillingen. Vi gør os altid umage. Det er afgørende for os, at vi leverer en sikker drift, og at vores indsatser skaber grundlag for reel forandring.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 800 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. For vi har dette til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Energistyrelsens strategi 2023 - 2025

Energistyrelsens værdier

  • Faglighed
  • Nysgerrighed
  • Holdånd
  • Fremtidsansvar
Mere om Om os