10 mio. kroner skal fremme energiteknologiudviklingen i internationale samarbejdsprojekter

26. september 2022
Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Danske virksomheder og forskningsinstitutioner har nu mulighed for at søge om tilskud til grønne udviklings- og demonstrationsprojekter under Clean Energy Transition Partnership Joint Call 2022. Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) støtter dansk deltagelse i partnerskabet.

Energiteknologisk innovation spiller en vigtig rolle for at fremme den grønne omstilling, som skal understøtte EU’s klimamål for 2050. For at accelerere nye innovative energiteknologier, er der i september 2022 lanceret en ny indkaldelse under Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership), der henvender sig til virksomheder og forskningsinstitutioner i Danmark og i 30 andre lande.

CETPartnership er et fælles internationalt partnerskab mellem nationale og regionale forsknings-, udviklings- og innovationsprogrammer i EU-medlemslande og associerede lande. Partnerskabets formål er at fremme og accelerere den grønne omstilling og understøtte implementeringen af EU’s strategiske energiteknologiplan (SET-planen).

EUDP har afsat 10 mio. kr. (1,34 mio. €) til dansk deltagelse under CETPartnership Joint Call 2022.

CETPartnership består af 11 moduler, som omfatter specifikke emner og udfordringer, som ansøgere skal adressere i deres projektansøgninger. Modulerne er fordelt mellem EUDP og Innovationsfonden (IFD). EUDP støtter dansk deltagelse inden for fem af disse moduler:

  • TRI1 RESpowerflex
  • TRI3 CCUS
  • TRI3 Renewable fuels and Hydrogen
  • TRI5 Integrated Regional Energy Systems for a Resilient, Secure, and Renewable Energy Supply
  • TRI6 Industrial energy systems

Læs mere i EUDP’s indkaldelse.

Sådan søger du

CETPartnership Joint Call 2022 består af to ansøgningsfaser:

1)   
Ansøgere skal indsende en præ-ansøgning gennem CETPartnerships fælles ansøgningsportal.

2)   
Ansøgere udvælges til at udarbejde en fuld ansøgning som skal indsendes gennem CETPartnerships fælles ansøgningsportal. Derudover skal danske ansøgere, som udvælges til at udarbejde og indsende en fuld ansøgning under ovenævnte moduler, også indsende en national ansøgning til EUDP gennem EUDP’s ansøgningsportal. Ansøgningsmaterialer som skal anvendes til den nationale ansøgning er anført i afsnit 6.

Den overordnede tidsplan for CETPartnership Joint Call 2022 er som følger:

Ansøgningsfrist for præ-ansøgning (fase 1)

23. november 2022 kl. 14:00 CET

Ansøgere udvælges til fuld ansøgning (fase 2)

Januar 2023

Ansøgningsfrist for fuld ansøgning (fase 2)

20. marts 2023 kl. 14:00 CET

Ansøgningsfrist for national ansøgning til EUDP (fase 2)

24. marts 2023 kl. 12:00 CET

Ansøgningsafgørelse

Juni 2023

Læs mere om CETPartnership Joint Call 2022 her

Fakta

  • Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) giver tilskud til innovative projekter, som bidrager til at indfri Danmarks politiske målsætninger inden for energi og klima samt til at skabe danske arbejdspladser og eksport af energiteknologi.
  • CETPartnership Joint Call 2022 er en sammenslutning af 50 tilskudsprogrammer fra 30 forskellige lande, som skal fremme tværnationale projekter med op mod 210 mio. €, som er co-finansieret af Europa-Kommissionen under Horizon Europe.

Kontakt

Fuldmægtig Wickie Lassen Agdal, EUDP-sekretariatet, +45 33 92 92 73 // wbl@ens.dk

Fuldmægtig Henrik Holm Friis, EUDP-sekretariatet, +45 33 92 77 99 // htaf@ens.dk

Kontaktpersoner

Ture Falbe-Hansen
Pressechef (+45) 2513 7846

Relaterede dokumenter

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig