Er dit sommerhus klar til den danske sommer?

Maj måned har været rekord varm, men dansk sommer er ikke altid ensbetydende med sol og varme temperaturer. Derfor foregår mange sommerdage inden døre. Vil du gerne sikre dig et varmt og tørt sommerhus på de kølige og regnfulde sommerdage? Så er det en god idé at se på, om dit sommerhus trænger til en ny varmeform, energiruder eller andre energiforbedringer. Det kan både give et bedre indeklima og en lavere varmeregning.
Skift til en varmepumpe
Er det ofte koldt og fugtigt i sommerhuset? Så kan du overveje at skifte varmeform. Erstatter du eksempelvis sommerhusets el-radiatorer med en varmepumpe, får du både et bedre indeklima og et mindre elforbrug. Ved hjælp af et GSM-system kan du desuden tænde varmepumpen hjemmefra. På den måde er du sikker på at ankomme til et tørt og opvarmet sommerhus.
På varmepumpelisten finder du varmepumper, der overholder alle lovkrav og er testet på et uafhængigt testlaboratorium.
Se varmepumpelisten på SparEnergi.dk.
Skift termoruderne ud med energiruder
Er vinduerne i dit sommerhus af ældre dato, så kan du overveje at indsætte energiruder – det er næsten lige så energieffektivt som helt nye energivinduer. Energiruder holder ca. dobbelt så godt på varmen som almindelige termoruder. Skal I have helt nye vinduer, så vælg A-mærkede.
Se, hvad du kan spare ved at indsætte energiruder på SparEnergi.dk.
Hvis du suppler med brændeovn
Hvis du varmer sommerhuset op med elvarme, supplerer du måske med brændeovn på de kølige sommerdage. Er brændeovnen gammel, bør du skifte den ud med en ny svanemærket model. Den udnytter brændets energiindhold med mindst 73 %
Korrekt fyring og en god brændeovn har stor betydning for, hvor meget ovnen påvirker miljøet. Derfor anbefaler Miljøstyrelsen følgende:
- Brug rent og tørt træ
- Sørg for rigeligt luft til brændingen
- Fyr lidt ad gangen
- Tjek røgen – den skal være næsten usynlig
Se mange flere tips og tricks til at spare på energien i sommerhuset på SparEnergi.dk.