Indonesere i Danmark for at lære om energimodellering og integration af vedvarende energi

17. januar 2017

Indonesisk delegation er på besøg i Danmark for at få inspiration til, hvordan landet kan opfylde den voksede efterspørgsel efter energi ved at udnytte potentialet for vedvarende energi.

38 indonesere er i øjeblikket på studietur i Danmark for at lære om danske energierfaringer, se forskellige teknologiske løsninger og deltage i workshops med danske eksperter på området. Besøget er arrangeret af Energistyrelsen og den danske ambassade i Indonesien, og den besøgende delegation består af repræsentanter fra Ministry of Energy and Mineral Resources (MEMR), National Energy Council, NEC, det statslige elselskab, PLN, samt andre fra indonesiske myndigheder og virksomheder.

Delegationen er delt i to grupper for at optimere deres specialisering i de danske erfaringer. Den første gruppe fokuserer på integration af vind i energisystemer og vil besøge Energinet.dk, Vestas, Siemens Wind Power og Avedøreværket. Den anden gruppe fokuserer på energimodellering og langsigtet energiplanlægning og vil, udover virksomhedsbesøg, bruge en dag hos Ea Energianalyse, hvor gruppen vil blive trænet i analysemodellen Balmorel.

Hos Energistyrelsen vil delegationerne deltage i specifikke workshops i samarbejde med eksperter fra Energistyrelsen, hvor der vil være tid til at diskutere de indonesiske udfordringer og hvordan danske erfaringer med VE kan overføres til en indonesisk kontekst.

Energisamarbejdet

Indonesien og Danmark samarbejder på energiområdet med ønsket om at styrke partnerskabet mellem de to lande og for at hjælpe med den såkaldte ”Indonesiske energirevolution”. Indonesien er et land i vækst, hvilket kræver en stor udbygning af den nuværende elektricitetskapacitet, som i dag hovedsageligt er baseret på kul. Målet for udbygningen er, at en meget stor del af kapaciteten skal baseres på vedvarende energi, og da Danmark har en af verdens højeste andele af vedvarende energi i el-nettet har Indonesien efterspurgt danske erfaringer på området.Inden COP22 i Marrakesh i december 2016 havde Indonesien ratificeret sin Nationally Determined Contribution, NDC, der indebærer at de skal reducere deres drivhusgasemissioner med 29 pct. i 2030 og med international støtte 41 pct. inden 2030. Ydermere har Indonesien tilsluttet sig initiativet ”Mission Innovation” og forpligtet sig til at fordoble investeringer i ren og bæredygtig energi.

Energisamarbejdet med Energistyrelsen er forankret i et ”Strategic Sector Cooperation” (SSC) med tre komponenter: Energimodellering, integration af vedvarende energi og energieffektivitet. SSC programmet løber over 3 år fra 2016-2018 og understøttes af en vækstrådgiver på energiområdet, som er udstationeret på den danske ambassade i Indonesien.

Delegationen mødes med danske teknologileverandører

State of Green er fredag vært for delegationen, som vil møde danske teknologileverandører, der har de løsninger, der kan bidrage både til at understøtte den økonomiske vækst, forløse det enorme potentiale i et land med 250 mio. indbyggere og bidrage til opfyldelsen af de energipolitiske målsætninger. Med årtiers erfaring indenfor den grønne omstilling er danske virksomheder velkomne og efterspurgte i Indonesien.

Lære mere om det dansk-indonesiske samarbejde her

Kontakt:
Ole Emmik Sørensen, oes@ens.dk, +45 25 37 56 76

Kontaktpersoner

Ture Falbe-Hansen
Pressechef (+45) 2513 7846

Relaterede nyheder

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig