Ny uddannelse skal sikre bedre kvalitet i energimærkningen af bygninger
Københavns Erhvervsakademi udbyder en ny uddannelse af energikonsulenter og BedreBolig-rådgivere i samarbejde med Energistyrelsen. Initiativet er et af syv tiltag, som Energistyrelsen fremlagde i april 2015 for at hæve kvaliteten af energimærkningsrapporterne.
Tidligere i år konkluderede en rapport fra Energistyrelsen, at ét ud af tre energimærker udarbejdet i 2013 og 2014 var forkerte. Skærpede krav i det nye uddannelsesforløb skal bidrage til at hæve kvaliteten af energikonsulenternes rådgivning,
ligesom der sættes målrettet ind for at forebygge typiske fejl i energimærkningsrapporterne.
Uddannelsen af energimærkningskonsulenter vil blive udbudt fra slutningen af oktober sammen med uddannelsen til BedreBolig-rådgiver. Dermed vil der være muligt både at blive uddannet energikonsulent og BedreBolig-rådgiver i et samlet uddannelsesforløb. Det forventes at resultere i en bedre og mere helhedsorienteret energirådgivning.
"Det er helt afgørende, at energikonsulenterne har de rette kompetencer og redskaber til at udføre deres arbejde. Vi forventer, at den nye uddannelse vil bidrage til, at vi får energimærker af højere kvalitet, og at samspillet med BedreBolig-uddannelsen vil være med til at sikre, at de mange energiforbedringsforslag bliver omsat til konkret handling", siger kontorchef Henrik Andersen.
Fakta om energimærkningsordningen
Bygningsmassen tegner sig for 40 % af det samlede energiforbrug i Danmark. Energimærkningen er en varedeklaration af bygningens energiforbrug, og kommer samtidig med forslag til, hvordan det kan reduceres. Energimærket er lovpligtigt ved salg og udlejning af ejendomme. Der gennemføres mere end 50.000 energimærkninger årligt i Danmark.
Fakta om BedreBolig-ordningen
BedreBolig-ordningen er en frivillig ordning, der gør det lettere at få gennemført en energirenovering. En BedreBolig-rådgiver tager udgangspunkt i boligejerens behov og ønsker til renovering af boligen, og kan hjælpe hele vejen fra idé til færdigrenoveret hus.
Fakta om uddannelsen
Uddannelsen vil blive udbudt på Københavns Erhvervsakademi. Fra 2016 vil uddannelsen også blive tilbudt i Jylland. Der vil være mulighed for at søge støtte til uddannelsen efter de sædvanlige regler og aftaler for Statens VoksenUddannelsesstøtte (SVU) og diverse kompetencefonde under forskellige overenskomstområder.
Læs mere om uddannelsens indhold og omfang, samt hvordan du tilmelder dig på KEA’s hjemmeside
Energistyrelsen vil løbende informere om uddannelserne på Energistyrelsens hjemmeside, samt via ordningernes nyhedsbreve. Se mere på BedreBolig.dk og EMO.dk
Kontakt: Kontorchef Henrik Andersen, Energistyrelsen, 4013 3740, hea@ens.dk
Københavns Erhvervsakademi om uddannelsen
Henrik Andersen
Kontorchef
Center for Erhverv og Energieffektivitet
Tlf.: 40 13 37 40
hea@ens.dk
Ture Falbe-Hansen
Pressechef
Center for Organisation
Tlf.: 25 13 78 46
tfh@ens.dk