Større fokus på grøn omstilling i vækstøkonomier
Den 20. februar sætter Klima-, Energi- og Bygningsministeriet fokus på grøn omstilling i vækstøkonomier. Hør om indsatsen for lavere drivhusgasudledninger, større energieffektivitet og mere vedvarende energi i vækstøkonomier.
De internationale klimaforhandlinger er vigtige for verdens fremtid, og fra bl.a. dansk side arbejdes der hårdt på at få skabt en ny global klimaaftale. Det står imidlertid også klart, at der er brug for mere handling, hvis vi skal sikre de nødvendige og omfattende globale CO2-reduktioner og nå 2-graders målsætningen. Derfor vil Danmark gerne gøre en indsats for at hjælpe de lande, som vil den grønne omstilling.
Klima- Energi- og Bygningsministeriet vil med udgangspunkt i dansk knowhow på klima- og energiområdet assistere udvalgte vækstøkonomier med at opnå lavere drivhusgasudledninger, større energieffektivitet og mere vedvarende energi. Klima- og Energiministeriet har derfor oprettet en Low Carbon Transition Unit (LCTU) og en Kina-enhed i Energistyrelsen med eksperter inden for energieffektivisering, udbygning med vedvarende energi, planlægning af energisystemer m.v.
Klima-, Energi- og Bygningsministeriet vil gerne informere danske stakeholders om vores aktiviteter. Derudover vil vi gerne i en intensiveret dialog med virksomheder, konsulentbranchen og interesseorganisationer m.fl. for sparre med, og inddrage jeres erfaringer i det fremadrettede arbejde.
Tid og sted
Onsdag den 20. februar 2013 kl. 14.30 – 17.00
Energistyrelsen, kantinen
Amaliegade 44
1256 København K
Program
14.30 - 14.50: Præsentation af handlingssporet – LCTU og indsatsen i Kina ved Morten Bæk, afdelingschef i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet
Hvad er den overordnede strategi for handlingssporet, og hvad er visionerne for LCTUs arbejde og den danske indsats i Kina?
14.50 - 15.10: Danske energipolitiske erfaringer, der kan understøtte grøn omstilling ved Stine Leth Rasmussen, kontorchef i Energistyrelsen
Energistyrelsen har igangsat arbejde med at udarbejde en energipolitisk værktøjskasse, som gennem danske energipolitiske erfaringer kan understøtte vækstøkonomier med en grøn omstilling.
15.10 - 15.40: Indsatsen i Kina ved Anton Beck, kontorchef i Energistyrelsen
Energistyrelsen understøtter etablering af et nationalt VE-center i Beijing - China National Renewable Energy Centre (CNREC) med henblik på at fremme den grønne omstilling i Kina på basis af danske erfaringer. Energistyrelsen samarbejder med CNREC om at udarbejde et 2050 scenarie om integration af vedvarende energi. Der skal endvidere udvikles ”road maps” for henholdsvis sol, biomasse, biogas og biobrændstoffer.
15.40 – 16.00: Kaffepause – netværk
16.00 – 16.40: LCTU – Bilaterale energisektorprogrammer ved Ulla Blatt Bendtsen og Steffen Nielsen, Energistyrelsen
Danmark har iværksat et energisektorprogram i Vietnam og forbereder et i Sydafrika, hvor LCTU vil yde finansiel bistand til konkret kapacitetsopbygning og faglig rådgivning med fokus på henholdsvis energieffektivitet (Vietnam) og vedvarende energi (Sydafrika).
16.40 - 17.00: Diskussion og opsamling
Tilmelding kan ske via mail til lctu@ens.dk senest mandag den 18. februar 2013.
For evt. spørgsmål kontakt venligst vedr. LCTU; Nina Egebjærg Clausen på 3392 6715, ncl@ens.dk og vedr. Kina; Søren Mensal Kristensen på 3392 6671, smk@ens.dk.
Nina Egebjærg Clausen
Fuldmægtig
Tlf.: 3392 6715
ncl@ens.dk
Søren Mensal Kristensen
Specialkonsulent
Center for Global Rådgivning og Forhandling
Tlf.:
smk@ens.dk