Energisituationen

Ruslands invasion af Ukraine har ført til ændringer i den globale energisituation. Forbrugere på tværs af hele samfundet oplever stigende energipriser, og Gazprom har stoppet salg af gas til flere europæiske energiselskaber, herunder Ørsted. Energistyrelsen har den 20. juni 2022 erklæret Early Warning på grund af reducerede gasleverancerne fra Rusland til Tyskland.
 
I Energistyrelsen følger vi udviklingen tæt. Danmark er godt forberedt, hvis energisituationen ændrer sig, og der opstår knaphed på gas og olie. Vores grønne omstilling har sikret, at vi har mere biogas, flere vindmøller og mere fjernvarme end de fleste. Vi har også både gas og olie på lager, så vi er godt rustet. Sammen med EU har vi et gassystem, der sikrer, at ingen danskere kommer til at fryse til vinter, og i tilfælde af mangel på gas har vi nødplaner klar.
 
Vores FAQ om energisituationen giver dig svar på de mest stillede spørgsmål, og på SparEnergi.dk kan du få gode råd til, hvordan du kan nedbringe dit energiforbrug.
 
Vi opdaterer løbende siden med relevant information og de seneste nyheder.

 

FAQ om energisituationen

SparEnergi - de gode råd 

 

Nyt om energisituationen

”Tysklands melding ændrer ikke på Danmarks situation. Der kommer stadig gas til Danmark fra Tyskland, og der fyldes gas på lagrene.
Pressemeddelelse
23. juni 2022
Early Warning betyder, at der kan opstå en situation med en betydeligt forringet gasforsyningssituation.
Pressemeddelelse
20. juni 2022
EU har vedtaget den 6. sanktionspakke mod Rusland. Pakken indeholder et forbud mod import af russisk råolie og olieprodukter.
Pressemeddelelse
1. juni 2022
Billede: Colourbox
Energistyrelsen forventer i den nuværende situation ikke problemer med gasforsyningen.
Nyhed
31. maj 2022
Energistyrelsen forventer i den nuværende situation ikke problemer med gasforsyningen.
Pressemeddelelse
30. maj 2022