Energisituationen

Ruslands invasion af Ukraine har ført til ændringer i den globale energisituation. Forbrugere på tværs af hele samfundet oplever stigende energipriser, og Gazprom har stoppet salg af gas til flere europæiske energiselskaber, herunder Ørsted. Energistyrelsen har den 20. juni 2022 erklæret Early Warning på grund af reducerede gasleverancerne fra Rusland til Tyskland.
 
I Energistyrelsen følger vi udviklingen tæt. Danmark er godt forberedt, hvis energisituationen ændrer sig, og der opstår knaphed på gas og olie. Vores grønne omstilling har sikret, at vi har mere biogas, flere vindmøller og mere fjernvarme end de fleste. Vi har også både gas og olie på lager, så vi er godt rustet. Sammen med EU har vi et gassystem, der sikrer, at ingen danskere kommer til at fryse til vinter, og i tilfælde af mangel på gas har vi nødplaner klar.
 
Vi opdaterer løbende siden med relevant information.

 

Status på forsyningssituationen

SparEnergi - de gode råd 

 

Nyt om energisituationen

Som følge af lækagerne i Østersøen bad Energistyrelsen d. 27. september Energinet om at hæve beredskabsniveauet til ORANGE, hvilket er det næsthøjeste niveau.
Pressemeddelelse
31. oktober 2022
Situationen på det europæiske elmarked er udfordret af meget høje elpriser på grund af krigen i Ukraine, det meget varme og tørre vejr og tekniske udfordringer på udenlandske kraftværker.
Nyhed
2. september 2022
Gennem de seneste måneder har Nord Stream 1 kørt på nedsat kapacitet og været lukket én gang grundet planlagt reparation.
Pressemeddelelse
31. august 2022
TotalEnergies har i dag meddelt, at genopbygningen af Tyra forsinkes fra juni 2023 til vinteren 23/24. Forsinkelsen betyder, at Danmarks afhængighed af gas fra det europæiske marked forlænges.
Pressemeddelelse
3. august 2022
Den 11. juli lukkede gasleverancerne via Nord Stream 1 fra Rusland til Tyskland planmæssigt ned, fordi forbindelsen skulle vedligeholdes. Rusland havde i forvejen reduceret leverancerne med 60%.
Pressemeddelelse
21. juli 2022
På pressebriefingen vil Energistyrelsen gøre status over energisituationen set i lyset af udviklingen i de seneste uger.
Pressemeddelelse
27. juni 2022
”Tysklands melding ændrer ikke på Danmarks situation. Der kommer stadig gas til Danmark fra Tyskland, og der fyldes gas på lagrene.
Pressemeddelelse
23. juni 2022
Early Warning betyder, at der kan opstå en situation med en betydeligt forringet gasforsyningssituation.
Pressemeddelelse
20. juni 2022
EU har vedtaget den 6. sanktionspakke mod Rusland. Pakken indeholder et forbud mod import af russisk råolie og olieprodukter.
Pressemeddelelse
1. juni 2022

Sider