Dansk vindenergi kan nu levere en el-produktion svarende til 5,4 millioner husstandes el-forbrug

8. marts 2024
Nu er den sidste mølle tilsluttet på Vesterhav Nord, og dermed er den seneste havvindmøllepark i Danmark færdigetableret. Billedet her er fra Vesterhav Syd. Foto: Vattenfall
Nu er den sidste mølle tilsluttet på Vesterhav Nord, og dermed er den seneste havvindmøllepark i Danmark færdigetableret. Billedet her er fra Vesterhav Syd. Foto: Vattenfall

Med de sidste møller tilsluttet på Vesterhav Nord er den seneste havvindmøllepark i Danmark færdigetableret. Vesterhav Nord producerer strøm svarende til cirka 180.000 husstande og konsoliderer dermed Danmarks førende position i verden for produktion af vindenergi per indbygger.

Nu er Vesterhav Nord Havvindmøllepark fuldt opført og tilsluttet, og dermed er endnu et stort anlæg med vindenergi tilføjet danmarkskortet over vedvarende energi. Til stor glæde for Energistyrelsens direktør:

”Det er altid en god dag, når nye anlæg med vedvarende energi tilsluttes el-nettet. For det betyder, at strømmen i kontakterne bliver mere grøn, og at vi løbende kan udfase fossil energi med vedvarende energikilder. Og da vi udveksler strøm med en hel række nabolande, kommer det ikke blot Danmark til gavn, men også vores nabolande”, siger Kristoffer Böttzauw.

Vesterhav Nord er opført af Vattenfall og består af i alt 21 store havvindmøller, som tilsammen har en effekt på 180 megawatt – med en produktionsevne svarende til cirka 180.000 husstandes el-forbrug.

I alt er der nu opsat 648 havvindmøller og cirka 6.300 landvindmøller på dansk territorie. De har en effekt på tilsammen 7,2 gigawatt i Danmark og kan levere en el-produktion svarende til cirka 5,4 millioner husstandes el-forbrug.

Kontaktpersoner

Energistyrelsens pressetelefon (modtager ikke SMS'er)
(+45) 3395 0800
Kåre Møller Madsen
(+45) 3395 5121

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig