Energistyrelsen anbefaler Energinet at sænke beredskabsniveauet i energisektoren

31. oktober 2022

Energistyrelsen anbefaler Energinet at sænke beredskabsniveauet i el- og gassektorerne ét trin fra ORANGE til GUL. Det sker på baggrund af en samlet betragtning om trusselsbilledet.

Som følge af lækagerne i Østersøen bad Energistyrelsen d. 27. september Energinet om at hæve beredskabsniveauet til ORANGE, hvilket er det næsthøjeste niveau. Det betød blandt andet, at adgangen til kritisk energiinfrastruktur i Danmark er blevet markant begrænset, og at overvågningen er blevet skærpet.

Nu anbefales niveauet sænket til GUL, hvilket betyder, at der skrues ned for nogle af de ekstraordinære foranstaltninger, der er blevet implementeret. Beredskabsniveauet er forhøjet i forhold til normalsituationen, og der er fortsat en øget overvågning.

Fakta

  • Sektorberedskabsniveauet består af fem eskalationstrin for den danske el- og gassektor, der i rækkefølge fra lavest til højest hedder HVID, GRØN, GUL, ORANGE, RØD. I en normalsituation vil beredskabsniveauet være HVID.
  • Et øget sektorberedskabsniveau er udtryk for at virksomhederne i el- og gassektoren skal udvise øget opmærksomhed og kan/er blevet akkompagneret af konkrete foranstaltninger, som relevante virksomheder i el- og gassektoren skal iværksætte.
  • Sektorberedskabsniveauet fungerer uafhængigt af EU's kriseniveauer i relation til gasmarkedet (Early warning, Alert, Union Alert og Emergency).

Kontaktpersoner

Laura Andersen
Press Officer (+45) 3395 0906
Ture Falbe-Hansen
Head of Media Relations (+45) 2513 7846

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig