Energistyrelsen genudbyder første fase af CCUS-puljen

7. juni 2022

Efter annullering af første udbud af CCUS-puljen fredag d. 3 juni 2022, er udbudsbekendtgørelsen for genudbuddet sendt til offentliggørelse.

Efter annullering af første udbud af CCUS-puljen fredag d. 3 juni 2022, er udbudsbekendtgørelsen for genudbuddet sendt til offentliggørelse. Dermed sættes der igen gang i udbudsprocessen for første fase af CCUS-puljen, som bliver Danmarks første støttepulje til fangst, transport og lagring af CO2.

Frist for ansøgning om prækvalifikation er d. 7. juli 2022. Tidsplan og proces er nærmere beskrevet i udbudsmaterialet, der vil være tilgængeligt i ’EU supply’ 48 timer efter bekræftet modtagelse dvs. tidligst d. 9. juni kl. 15:27.

Udbudsbekendtgørelsen offentliggøres på EU’s elektroniske udbudsplatform, Tender Electronic Daily (TED), og offentliggøres også på Energistyrelsens hjemmeside. Materialet vil foreligge på engelsk.

Energistyrelsen har opdateret udbudsmaterialet med henblik på at sikre, at kommunalt ejede affalds-varmeværker kan deltage i udbuddet jf. den politiske aftale om CCS-strategien.

Kontakt:

Kontorchef Henrik Sulbrück, tlf: 33 92 66 86, e-mail: hesu@ens.dk

Kontaktpersoner

Ture Falbe-Hansen
Pressechef (+45) 2513 7846

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig