Mogens Hagelskær udnævnes som ny vicedirektør i Energistyrelsen med ansvar for energiøerne

Mogens Hagelskær kommer fra en stilling som administrerende direktør for Odense Letbane P/S og starter som ny vicedirektør i Energistyrelsen den 1. januar 2022.

Energistyrelsen har ansat Mogens Hagelskær som ny vicedirektør. Der er tale om en udvidelse af den nuværende direktion i styrelsen, som følge af arbejdet med etableringen af verdens første energiøer, som Mogens Hagelskær bl.a. vil få ansvaret for. Mogens Hagelskær har i forskellige positioner arbejdet med etableringen af Odense Letbane siden 2012 og var inden da ansat i DSB bl.a. som direktør for DSB Rejsebureau. Mogens Hagelskær er uddannet datamatiker fra Lyngby Business Akademi i 2002.

Energistyrelsens direktør, Kristoffer Böttzauw, udtaler om ansættelsen: ”Vi ser meget frem til at byde Mogens velkommen i Energistyrelsen og til det fremtidige samarbejde. Vi får en vicedirektør med en unik erfaring med opstart og etablering af store anlægsprojekter. Hertil kommer Mogens mange år som topleder og erfaring med forhandling og relationsskabelse, hvilket bliver essentielt i det kommende arbejde med energiøerne.”

”Jeg er både stolt og ydmyg over muligheden for at træde ind i Energistyrelsens direktion med ansvar for energiøerne. Anlægsarbejdet er ikke blot historisk stort, det er samtidig et enestående pionerprojekt, der vil tiltrække global interesse, og frem for alt vil det udgøre en hovedhjørnesten i Danmarks fremtidige energiforsyning og grønne omstilling. Jeg ser energiøerne som et modigt initiativ, der i høj grad understreger, at vi i Danmark tænker visionært, når det handler om at udnytte naturens vedvarende ressourcer til gavn for en bæredygtig fremtid. Jeg glæder mig til at blive en del af holdet, der skal realisere dette imponerende og ambitiøse projekt i tæt samspil med private partnere,udtaler kommende vicedirektør i Energistyrelsen, Mogens Hagelskær.

Mogens Hagelskærs erhvervskarriere

  • 2015-2021 Administrerende direktør i Odense Letbane P/S
  • 2012-2015 Letbanechef i Odense Kommune
  • 2010-2012 Direktør for DSB Rejsebureau
  • 2008-2010 Projekt porteføljeansvarlig i DSB Koncernen
  • 2007-2008 Programleder i DSB S-tog Innovation
  • 2004-2007 IT-projektleder hos Business Danmark

Tags:

Direktion
Vedvarende energi
havvindmøller

Emner:

Virksomhed, generelt
Energispørgsmål
Naturressourcer
Drivhuseffekten
Klima

Kontaktpersoner

Ture Falbe-Hansen
Pressechef (+45) 2513 7846
Morten Christensen
Teamleder - presse og kommunikation (+45) 3392 6858

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig på Mynewsdesk