Nyt dialogværktøj til energirådgiveren og virksomheder i handels- og servicebranchen

12. oktober 2017

Energistyrelsen har udviklet en nøgletalsdatabase, så virksomheder inden for handel og service kan tjekke deres energiforbrug og se, hvor de befinder sig i forhold til andre inden for samme branche.

Energirådgivere og små og mellemstore virksomheder i Danmark har fået en ny database til at demonstrere, hvor deres energiforbrug er placeret i forhold til tilsvarende virksomheder i branchen. Nøgletalsdatabasen omfatter 33 brancher til brug for konsulenten, som rådgiver sine kunder om energiforbrug i handels- og servicebranchen.

Forbrug i lignende branche

Nøgletalsdatabasen bygger på en række oplysninger om energiforbrug, som det fordeler sig inden for handels- og servicebranchen. Værktøjet kan hjælpe rådgiveren til at nå slutbrugeren og informere om, hvorfor – og hvordan – de bør skifte deres lyskilder til mere energibesparende løsninger. I skemaet kan den enkelte branche sammenligne sit elforbrug med lignende virksomheder samt tre typer af varmekilder.

Dialogværktøj til energibesparelser

Med databasen vil energirådgiveren have et stærkt kort på hånden, når det skal videreformidles, hvordan en virksomheds energiforbrug placerer sig i forhold til en tilsvarende branche. Forhåbningen er, at værktøjet kan være et middel til at fremme en god dialog mellem energirådgiveren og energiforbrugeren.

Brugervenlig indtastning

Det har været et vigtigt succeskriterie for Energistyrelsens udarbejdelse af værktøjet, at det det skal være let betjeneligt. Ved blot at indtaste få informationer om virksomheden – herunder erhvervsareal, omsætning i tusinde kroner og type af varmekilde – kan værktøjet illustrere kundens energiforbrug.

Det viser skemaet

  • Energiforbrug pr. kvadratmeter, pr. årsværk/ansat og pr. omsætningskrone
  • Sammenligning af branchens energiforbrug
  • Kommentar til energiforbruget

Energistyrelsen anbefaler

Som virksomhedsejer kan man ligeledes bruge værktøjet til at undersøge virksomhedens energiforbrug. Energistyrelsen anbefaler, at virksomheden efterfølgende kontakter en energirådgiver for professionel vejledning om energieffektive løsninger for el- og varmekilder.

Link til nøgletalsdatabasen

Læs mere om beregneren og nøgletalsdatabasen og se, om din virksomhed bruger for meget energi.

Kontaktinfo

Thore Stenfeldt, 3392 7704, tst@ens.dk

Kontaktpersoner

Ture Falbe-Hansen
Pressechef (+45) 2513 7846

Relaterede nyheder

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig