Husholdninger

Det skal være nemt for private husstande at få rådgivning om energirigtige løsninger i boligen – lige fra mindre indsatser som f.eks. udskiftninger af lyskilde til de større beslutninger i forbindelse med renovering af boligens varmeforsyning, klimaskærm mv. Herunder kan du se,  hvor du kan få hjælp til energirigtige løsninger i boligen.

Forbrugerrettede tiltag

Energistyrelsen har en stor informationsindsats rettet mod private husstande. Målet er, at det skal være nemt for almindelige borgere at få viden og rådgivning om energirigtige løsninger i boligen. Det gælder alt fra lige fra udskiftninger af pærer, til køb af hårde hvidevarer og større beslutninger i forbindelse med renovering af boligen.

Energistyrelsens hjemmeside, SparEnergi.dk, er en centrale informationsplatform for indsatsen.  På hjemmesiden finder man råd og vejledning om, hvordan man kan spare på energien. SparEnergi.dk tilbyder også en række digitale værktøjer, information og konkrete anvisninger til energieffektivisering og energirenoveringer. Det kan f.eks. være udskiftning af dit varmeanlæg, valg og energimærkning af boligens el-produkter eller tilskud og fradrag i forbindelse med energirenoveringer af din bolig.

Energistyrelsen gennemførte i 2022 en national energisparekampagne, der havde til formål at hjælpe danskerne med at spare på energien. Kampagnen blev lanceret i slutningen af juni og var målrettet danske husholdninger og arbejdspladser. Kampagnen blev eksekveret i flere faser med det formål at formidle relevante, sæsonaktuelle og handlingsanvisende spareråd. Danskerne blev mødt af kampagnen på sociale og digitale medier, på arbejdspladsen, plakater i gadebilledet og i mediebilledet samt i fyringssæsonen også i den bedste sendetid på TV og i biografen. Energistyrelsen har efterfølgende undersøgt kendskabet til kampagnen og dens effekter ved hjælp af befolkningsundersøgelser. 

Samlet kampagneevaluering af energisparekampagne. Resumé

Besøg SparEnergi.dk

Kontakt

Line Kold
Chefkonsulent (+45) 3392 6896