Husholdninger

Det skal være nemt for private husstande at få rådgivning om energirigtige løsninger i boligen – lige fra mindre indsatser som f.eks. udskiftninger af lyskilde til de større beslutninger i forbindelse med renovering af boligens varmeforsyning, klimaskærm mv. Herunder kan du se,  hvor du kan få hjælp til energirigtige løsninger i boligen.

Forbrugerrettede tiltag

SparEnergi.dk

Energistyrelsen har en stor informationsindsats rettet mod private husstande. Målet er, at det skal være nemt for almindelige borgere at få viden og rådgivning om energirigtige løsninger i boligen. Det gælder alt fra lige fra udskiftninger af pærer, til køb af hårde hvidevarer og større beslutninger i forbindelse med renovering af boligen.

Energistyrelsens hjemmeside, SparEnergi.dk, er en centrale informationsplatform for indsatsen.  På hjemmesiden finder man råd og vejledning om, hvordan man kan spare på energien. SparEnergi.dk tilbyder også en række digitale værktøjer, information og konkrete anvisninger til energieffektivisering og energirenoveringer. Det kan f.eks. være udskiftning af dit varmeanlæg, valg og energimærkning af boligens el-produkter eller tilskud og fradrag i forbindelse med energirenoveringer af din bolig.

Besøg SparEnergi.dk

Elforbrug og belysning

Der er mange penge og energi at spare ved at vælge energieffektive produkter, når man køber nyt til boligen. Det gælder både it-udstyr, belysning og hårde hvidevarer mm. 
En gennemsnitsdansker bruger 1.600 kWh strøm om året. Det forbrug kan som hovedregel skæres ned til 1.000 kWh/år pr. person. Det kræver dog, at man er bevidst om sine vaner og invester i de mest energieffektive apparater, når der skal købes nyt.

Læs mere om energikrav til produkter

Læs mere om belysning

Energirigtig renovering

Når en bygning skal renoveres, så er det ofte en rigtig god idé også at tage initiativer, som sænker energiforbruget. Men der er også en række krav i Bygningsreglementet, der skal overholdes. Herunder en række energikrav.

Udskiftning af varmeanlæg

Energistyrelsen har en række initiativer, der kan hjælpe bygningsejere med at vælge energieffektive varmekilder samt montører/installatører med forstand på vedvarende energiløsninger. 

Beregn om du kan tjene penge på at skifte varmekilde

Find en VE-godkendt installatør

Læs mere om udskiftning af varmeanlæg 
 

Få rådgivning

For at imødekomme behovet for rådgivning i forbindelse renovering af boligen har Energistyrelsen etableret BedreBolig-ordningen. Men man kan også få masser af gratis råd og vejledning på Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk

Læs mere om BedreBolig

Kom godt fra start i dit første hus

Læs mere om byggeri og renovering