Danmark indtager nordisk-baltisk førsteplads i bredbåndsdækning med høje hastigheder

5. oktober 2021

Danmark var i 2020 bedst i Norden og Baltikum til at forsyne borgerne med hurtigt bredbånd. Danmark har desuden det højeste investeringsniveau i teleydelser pr. indbygger. Det viser rapporten ’Telecommunications Markets in the Nordic and Baltic Countries 2020’, som netop er blevet offentliggjort.

Danmark klarer sig rigtig godt, når det drejer som om at sikre borgere adgang til god digital infrastruktur. I 2020 var 95 pct. af landets boliger dækket med fastnetbredbånd på mindst 100 Mbit/s download. Dermed placerer Danmark sig på førstepladsen blandt de nordiske og baltiske lande, når det drejer sig om at sikre den bedste dækning med hurtigt bredbånd. 

Figur 1: Fastnetbredbåndsdækning – boliger med mindst 100 Mbit/s i 2020 i Norden og Baltikum – For Island og Litauen dækker data over homes connected. Data for Letland er ikke tilgængeligt.

Stor investeringslyst i Danmark

Investeringsniveauet i Danmark er steget kontinuerligt fra 2015 til 2020. Danmark har således også den største stigning i investeringerne pr. indbygger i den nordisk-baltiske region.

Figur 2: Investeringer i teleydelser i EUR pr. indbygger.

Dækningen med 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload har de seneste år været stigende i Danmark, og 96 pct. af alle boliger og virksomheder havde adgang til 100/30 Mbit/s i sommeren 2021. Den stigende dækning og det høje investeringsniveau understreger, at der er fuld gang i den markedsbaserede udrulning af bredbånd, og danskerne i en international sammenhæng er godt digitalt forbundne.

Her kan du læse mere om både ’Økonomiske Nøgletal for Telebranchen’ og ’Bredbåndskortlægning’: Energistyrelsen - Tal på teleområdet

Fakta

De nordiske og baltiske telemyndigheder har i statistikarbejdsgruppen ’Nordic-Baltic working group on statistics and definitions’ udarbejdet den fælles årlige statistik ’Telecommunication markets in the Nordic and Baltic Countries'. Statistikken sammenligner udviklingen på de nordiske og baltiske telemarkeder bl.a. for bredbånd, mobil- og fastnettelefoni, tv-distribution, de største selskabers markedsandele og omsætnings- og investeringstal.

Kontakt

Fuldmægtig Laura Møller Nielsen, 33 95 08 22, lmnn@ens.dk

Fuldmægtig Rikke Gemmer Pallesen, 33 95 08 60, rgpn@ens.dk

  Kontaktpersoner

  Ture Falbe-Hansen
  Pressechef (+45) 2513 7846
  Laura Andersen
  Pressemedarbejder (+45) 3395 0906

  Abonnér på Energistyrelsens nyheder

  Tilmeld dig