Energistyrelsen inviterer til teknisk briefing om Global Afrapportering 2021

Billede: Energistyrelsen
Billede: Energistyrelsen

Energistyrelsen har i dag offentliggjort Global afrapportering og inviterer samtidig til en præsentation af analysens hovedresultater mandag d. 3. maj kl. 12.00-13.00.


Energistyrelsen har i dag offentliggjort Global Afrapportering 2021, der har til formål at synliggøre Danmarks globale påvirkning af klimaet.

Energistyrelsen inviterer i den forbindelse pressen og andre interesserede til en teknisk briefing om rapporten, hvor der bliver mulighed for at få en præsentation af de nye hovedresultater og stille opklarende spørgsmål.

Frem til og med den 17. maj vil det som en del af den offentlige høring være muligt at afgive bemærkninger til den samlede rapport for Global Afrapportering 2021. Energistyrelsen inviterer til høringsmøde torsdag d. 6. maj kl. 13.00-14.00.

Det fremgår af Klimaloven, at der i forbindelse med den årlige klimastatus og -fremskrivning udarbejdes en global afrapportering, der skal synliggøre Danmarks globale påvirkning af klimaet. Rapporten skal både redegøre for ”negativ påvirkning eksempelvis i forhold til forbrug, men også positiv påvirkning, eksempelvis i forhold til konkrete bilaterale landesamarbejder, hvor Danmark bl.a. bidrager med at omstille landenes energisektor”.

Arrangementet foregår virtuelt – tilmelding påkrævet

Arrangementet foregår virtuelt via Skype kl. 12.00-13.00 mandag d. 3. maj. Interesserede bedes sende en mail til Ida Retoft på imret@ens.dk. Deltagelse er gratis.

Om Global Afrapportering 2021

  • Det fremgår af Klimaloven, at der i forbindelse med den årlige klimastatus og -fremskrivning udarbejdes en global afrapportering, der skal synliggøre Danmarks globale påvirkning af klimaet. Rapporten skal både redegøre for ”negativ påvirkning eksempelvis i forhold til forbrug, men også positiv påvirkning, eksempelvis i forhold til konkrete bilaterale landesamarbejder, hvor Danmark bl.a. bidrager med at omstille landenes energisektor”.

Kontakt

Chefkonsulent Ida Marie Retoft, imret@ens.dk, 33 92 68 12

Tags:

Vedvarende energi
Klima og CO2
Internationalt
Energiteknologi
Statistik/fremskrivninger

Emner:

Energispørgsmål
Naturressourcer
Drivhuseffekten
Internationale aftaler, samarbejde
Klima

Kontaktpersoner

Ture Falbe-Hansen
Pressechef (+45) 2513 7846
Morten Christensen
Teamleder for Presse & Kommunikation (+45) 3392 6858
Laura Andersen
Pressemedarbejder (+45) 3395 0906

Relaterede nyheder

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig på Mynewsdesk