Nu går forundersøgelserne for energiøen og havvind i Nordsøen i gang

29. april 2021
Billede: Energistyrelsen

Energistyrelsen har den 28. april 2021 givet Energinet tilladelse til at udføre forundersøgelser på havet for energiøen og de kommende havvindmølleparker i Nordsøen. Tilladelsen gælder fra 1. maj 2021 til 31. december 2023. Når havvindmølleparkerne står færdig, vil de have en kapacitet på 3GW.


Forundersøgelsestilladelsen giver ikke i sig selv ret til at opføre energiøen eller havvindmølleparker i områder, men tilladelsen giver Energinet ret til at indsamle relevante geofysiske, geotekniske og miljømæssige oplysninger om forundersøgelsesområdet på havet.

På baggrund af tilladelsen vil Energinet skibe i Nordsøen for at undersøge og opmåle havbunden i forundersøgelsesområdet, hvor energiøen og havvindmølleparken, kan placeres. Samtidig miljøundersøger Energinet også forundersøgelsesområdet.

Forundersøgelserne bidrager til den strategiske miljøvurdering (SMV) af energiøen og havvindmølleparker samt til, at energiøen kan etableres med mindst mulig risiko for vinderen af kommende udbud af havvind og ø. Denne risikominimering forventes at give lavere budpriser. Udbuddets vinder kan også bruge miljøundersøgelserne til den senere miljøkonsekvensvurdering (VVM) af det konkrete projekt på havet.

Senere vil Energistyrelsen igangsætte den strategiske miljøvurdering (SMV) af energiøen og havvindmølleparkerne.

Forundersøgelsestilladelse for området for energiø og havvind i Nordsøen

Læs mere om Danmarks energiøer på Energistyrelsens hjemmeside

Kontakt

Chefkonsulent Ditte Mikkelsen, demn@ens.dk, 33 92 68 08

Kontaktpersoner

Ture Falbe-Hansen
Pressechef (+45) 2513 7846
Jonas Disager Kraft
Specialkonsulent (+45) 3395 5038

Relaterede nyheder

Abonnér på Energistyrelsens nyheder

Tilmeld dig