Virtuel vindplatform om dansk havvind

Virtuel vindplatform

Virtuel vindplatform gør den danske ekspertise tilgængelig for resten af verden og hjælper til at accelerere den bæredygtige omstilling.

Energistyrelsen og Udenrigsministeriet har udviklet en virtuel vindplatplatform om dansk havvind.  En vigtig forudsætning for at lykkes med havvind er bl.a. gode rammebetingelser og en velfungerende industriel fødekæde. Her har Danmark årtiers erfaring, der kan være værdifulde at dele. Hop på en virtuel helikopter og gå på opdagelse på en dansk havvindplatform.

Flyv med helikopter, mød Klima-, Energi-, og Forsyningsministeren og lyt til havvindseksperter

Den virtuelle vindplatform er målrettet offentlige myndigheder i nye havvindsmarkeder. Energistyrelsen samarbejder allerede med flere af disse lande, herunder USA, Korea, Japan, Frankrig og Indien. Platformen er et stærkt værktøj i myndighedssamarbejdet og tilbyder en bred vifte af funktioner som fx:

  • Hop på en 3D helikoptertur til en transformerplatform

  • Lær om de forskellige områder af forsyningskæden via eksperter, der arbejder i vindindustrien til daglig

  • Udforsk de visuelle effekter af vindmøller fra forskellige afstande fra land

Platformen er tilgængelig på tre forskellige sprog: engelsk, japansk og koreansk.

 

Virtuel vindplatform

 

Global grøn omstilling har aldrig været mere presserende, og Danmark indtager en førerposition inden for havvind baseret på mere end 30 års erfaring. Ved at dele danske erfaringer og ekspertise med spirende havvindsnationer, kan Danmark mangedoble effekten af dansk knowhow og bidrage til udviklingen af nye havvindsmarkeder og accelerere den globale grønne omstilling. 

Danmark udleder kun cirka 0,1 procent af verdens CO2-udledning, og vores nationale klimaindsats kan derfor ikke stå alene. Med lanceringen af den virtuelle vindplatform bliver fundamentet i danske havvindserfaringer tilgængelige for resten af verden.

 

Dansk ekspertise tilgængelig for alle

En vigtig forudsætning for at lykkes med havvind er bl.a. gode rammebetingelser. Her har Danmark årtiers erfaring, der kan være værdifulde at dele. Her har Danmark erfaringer, der kan være værdifulde at dele. Blandt de mange bidragydere er Energistyrelsens egne vind-eksperter sammen med brancheeksperter, der repræsenterer nøgleområder som alle spiller en afgørende rolle i en succesfuld udvikling af havvind. Platformen inviterer folk til at lære og forstå mere om den danske tilgang og erfaringer inden for havvind. 

Udbredelsen af den danske ekspertise sker på tværs af mange landegrænser. Det er ikke alle partnere, som har mulighed for at sejle ud til de danske havvindmølleparker. Den nye platform sikrer informativ og fængende formidling på tværs af tidszoner og landegrænser. Den gør de unikke danske indsigter tilgængelige for alle.